کاربرد شیشه در معماری شهری (پایان نامه کارشناسی)

معایب شیشه

ضرورت استفاده روزافزون شیشه در ساخت و سازهای شهری، صنایع و اتومبیل ها همواره با معایب بسیار زیاد شیشه در تقابل بوده است. از این معایب می توان، اتلاف بیش از حد انرژی گرمایش و سرمایش، ضعف در مقابل ضربه و تنش و در نتیجه خطرساز بودن در مقابل حوادث غیر مترقبه، عبور بیش از حد نور شدید و عبور اشعه های مضر خورشید را نام برد. امروزه پوشش های چند لایه پلیمری (ویندو فیلم لومر Lumar window film) جدیدترین دستاورد تکنولوژی برای تکمیل شیشه ها و رفع نواقص متعدد آن می باشد. در این قسمت به شرح معایب متعدد شیشه می پردازیم و روشهای ارزیابی رفع این معایب بوسیله ویندو فیلم را توضیح می دهیم. عبور اشعه های حرارت زا و مضر نور خورشید اشعه خورشید بخش کوچکی از امواج الکترومغناطیس می باشد. این امواج طول موج های بسیار کوتاه همچون اشعه های ایکس و گاما تا طول موج های بسیار بلند همچون امواج رادیویی راشامل می گردند. هر چه طول موج کوتاهتر باشد امواج دارای انرژی بیشتری می گردند بطوریکه اشعه های ایکس و گاما بسیار پرانرژی بوده و قادر به نابود کردن و تجزیه بسیاری از مواد می باشند. طیف خورشید از سه بخش تشکیل شده است:

امواج مرئی (VL)

این امواج دارای طول موج بین 700 - 400 نانومتر بوده و همان بخش از طیف خورشید است که توسط چشم قابل رویت می باشد. این امواج 44% از طیف خورشیدی را تشکیل می دهند. شدت زیاد نور مرئی Glare موجب خستگی چشم و به هنگام رانندگی موجب کاهش تمرکز می گردد.

امواج مادون قرمز (IR-NIR)

این امواج دارای طول موج 2500- 700 نانومتر بوده که 53% از طیف خورشید را تشکیل می دهند. در حقیقت بیشترین بخش از طیف خورشیدی امواج مادون قرمز است لذا تابش خورشید بیش از آنکه موجب روشنایی شود گرمازا است. این امواج پس از نفوذ به داخل ساختمان موجب ایجاد حرارت در فصل تابستان شده و هزینه های سرمایش ساختمان را به شدت افزایش می دهند.

خرید و دانلود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد