دسته: مدیریت
حجم فایل: 1820 کیلوبایت
تعداد صفحه: 24
کاربرد روششناسی کمکی در تصمیم چندمعیاری برای اجرای اصول توسعهی پایدار در سازمان
میریام مراد، نیکولاس دچی، لیزا سیر، میشل گرابیش، فردیریک مارسل
1. مقدمه
توسعهی پایدار (SD) در سازمان از طریق مسولیت مشترک اجتماعی (CSR) قابل دستیابی است. در فرانسه CSR توسط RSO (Responsabilité Sociétale des Organisations) معرفی شده و هدف آن یافتن نوعی توازن میان مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیطی است. با نظر به این مباحث، مدیریت سازمان در نسبت با افزایش (1) مقررات اجرایی (2) سایر اقدامکنندگانی که از تصمیمات سازمان تاثیر پذیرفته و باید مورد مشورت قرار گیرند و (3) شاخصها و پارامترهایی که باید پیگیری شوند بسیار پیچیدهتر شده است.
چنانچه در نظریات کلاسیک اقتصادی و مدیریتی اشاره شده است، شرکتها نیاز دارند برای ادامهی حیات خود منفعت تولید کنند. با این حال مدیران باید در برابر محیط متغیر موضعی پایدار و با ثبات اتخاذ کنند. این نگاه جدید توسط اصول SD پیگیری میشود که در چارچوب آن نحوهی مواجهه با سود، هزینهها و ریسکها تغییر میکند. در حقیقت منفعت نه تنها کمیت مالی است (یورو) بلکه منافع اجتماعی و محیطی را نیز در بر میگیرد (مانند تنوع بیشتر سازمان و یا آلودگی کمتر). اصول SD به سبب نیاز دائمی به ایجاد توازن میان دغدغههای اقتصادی، محیطی و اجتماعی، به مشوقهای سیاسی جدی نیاز دارند (نگاه کنید به شکل 1) که بدون اجرای الگوی مدیریت مشارکتی قابل دستیابی نیست.
برای حرکت از دیدگاهی اخلاقی به اجرای یک اقدام، اصول SD به روشها و ابزارهایی برای عملیاتی شدن نیاز دارند. روششناسی کمکی برای تصمیم چندمعیاری میتواند به فعالان در مواجهه با استثنائات و ادراکات متفاوت اقدامکنندگان در فرآیند تحقق اهداف گوناگون (اقتصادی، اجتماعی و محیطی) یاری رساند. نوشتار حاضر بر نقش روششناسی کمکی در تصمیمسازی چندمعیاری تمرکز نموده و بر اساس آن مسائل SD را در سازمان و ساختاردهی به تقاضاهای اقدامکنندگان متفاوت درون و بیرون سازمان تحلیل خواهد نمود. همچنین در خصوص ابزارهایی که در زمینههای متفاوت قابل دستیابی هستند بحث خواهد شد. تمامی این مسائل با بحث در خصوص کاربرد روششناسی کمکی تصمیم چندمعیاری برای اجرای اصول SD در یک سازمان عمومی صورت میپذیرد که هدفش کاستن از خطرات محیطی و صنعتی است.
قیمت: 15,000 تومان